Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Поздравления до министър Вигенин

03 Юни 2013 Новини

Външни министри от Европа, Азия, Африка, както и на страни от региона на Близкия Изток, изпратиха поздравителни писма до Кристиан Вигенин по повод избирането му за външен министър на Република България.

„Италия и България са свързани със силно приятелство, укрепено и от общата им принадлежност към евроатлантическите институции”, пише италианският външен министър Емма Бонино до българския й колега. „Убедена съм, че ще съумеем да започнем ползотворно сътрудничество  за по-нататъшно развитие на съществуващите отлични отношения между нашите две страни както в двустранен, така и в европейски и международен план”, се казва още в изпратеното писмо.

Външният министър на Кралство Дания Вили Сьовндал поздрави българския си колега Кристиан Вигенин по повод  назначаването му на поста. В писмо, изпратено до външния министър на България, той изразява своето очакване близкото сътрудничество между двете страни във всички сфери, включително и в рамките на Съвета„Външни работи” на Европейския съюз, да продължи.

Поздравления по повод избирането на Кристиан Вигенин отправи и гръцкият му колега Димитрис Аврамопулос, който подчертава, че отличните отношения между Гърция и България – партньори и съюзници в ЕС и НАТО, през последните години са се издигнали до нивото на стратегическо партньорство. „Твърдо вярвам, че нашите отлични двустранни отношения могат значително да допринесат за укрепването на стабилността, сигурността, икономическото развитие и добросъседските отношения в региона”, пише още министър Аврамопулос

Успех в отговорната работа, пожелава на българския си колега македонският външен министър Никола Попоски. „Бих искал да изразя своята увереност, че в бъдеще заедно ще работим активно за намирането на стъпки за продължаването на процеса на разширяване и демократичния, икономическия и социален просперитет на региона”, се казва в поздравителното писмо на министър Попоски  до Кристиан Вигенин. 

Сръбският външен министър Иван Мъркич изпрати писмо до Кристиан Вигенин, в което го поздравява по повод назначаването му за външен министър на Република България и му пожелава успех в работата на отговорната позиция. „Убеден съм, че добрите двустранни отношения и всестранно сътрудничество между нашите две страни ще се развиват още по – интензивно”, пише в писмото си министър Мъркич.  Той изразява надежда, че България ще продължи да подкрепя усилията на Република Сърбия по пътя й към членство  в ЕС.

В поздравително писмо, изпратено до Кристиан Вигенин, Игор Лукшич, зам.-министър председател и министър на външните работи и европейската интеграция на Черна Гора, подчертава признателността на страната си към България за подкрепата в нейните евроатлантически стремежи. „Нямам съмнение, че нашето конструктивно и плодотворно сътрудничество в тази област ще продължи”, пише той. Министър Лукшич подчертава готовността на Черна Гора да развива отношенията си с България във всички сфери и изразява увереност, че  с общи усилия двете страни могат да постигнат значителни резултати в областта на икономиката, туризма, транспорта и други сфери от взаимен интерес.

Желанието и готовността на страната си за укрепване на двустранното сътрудничество, подчертава външният министър на Република Албания Алдо Бумчи в поздравителното си писмо до Кристиан Вигенин по повод назначаването му за външен министър.  Той изразява признателност за ценната подкрепа, която България оказва на Албания в усилията й за европейска интеграция. „Позволете ми да потвърдя отново пълната ангажираност на правителството  на Албания да продължи по пътя на реформите, които ще доведат страната по-близо до европейското семейство”, пише още министър Бумчи

„Разчитам на съвместна продуктивна работа с цел разширяване на традиционните връзки и сътрудничество между нашите две страни в интерес  на укрепването на сигурността на Балканите и на Европейския континент като цяло”, пише руският външен министър Сергей Лавров в поздравителното си писмо до Кристиан Вигенин.

Министърът на външните работи на Украйна Леонид Кожара подчертава готовността си за съвместна работа с министър Кристиан Вигенин за засилването на партньорските и взаимоизгодни връзки  между двете страни във  всички сфери на общ интерес.

Искрени поздравления и пожелания за успех по повод назначаването му за външен министър на България изпрати в писмо до Кристиан Вигенин естонският му колега  Урмас Пает. Очаквам  развитието на близкото и конструктивно сътрудничеството между нашите две страни, както в двустранните отношения така и в многостранен аспект, и на ниво ЕС, се казва още в поздравителното писмо на външния министър на Република Естония.

По повод назначаването му за министър на външните работи на Република България Кристиан Вигенин получи поздравления от финландския си колега Ерки Туомиоя. „Сигурен съм, че ще продължим да развиваме добрите отношения между нашите две страни”, се казва в писмото на външния министър на Финландия. 

Поздравително писмо до Кристиан Вигенин по повод назначаването му за външен министър изпрати грузинският му колега. „Сигурна съм, че с нашите съвместни усилия тесните връзки между Грузия и България ще се задълбочават и бъдещото ни сътрудничество ще бъде отлично продължение на вече съществуващото ползотворно взаимодействие  в интерес на двата народа”, пише Майя Панджикидзе.

Отношенията с България заемат изключително важно място в турската външна политика, подчертава външният министър на Република Турция Ахмед Давутоглу.  „Уверен съм, че приятелството и сътрудничеството, съществуващи между нашите две страни, ще продължат да се развиват и укрепват”, пише още той до българския си колега.

Успех в работата му като външен министър пожела на Кристиан Вигенин и неговият египетски колега. „В светлината на традиционно добри връзки между нашите две страни и народи, очаквам с нетърпение да засилим още повече ползотворното ни сътрудничество и двустранни отношения”, пише още външният министър на Египет Мохамед Амр в поздравително писмо, изпратено от до министър Вигенин.

„Приемете най-искрените ми поздравления и пожелания за успех във вашата мисия”, пише до българския външен министър Аднан Мансур, министър на външните работи и на емигрантите на Ливанската Република. В поздравително писмо до Кристиан Вигенин, министър Мансур изразява своето убеждение,че съществуващите приятелски връзки и сътрудничество между двете страни ще продължат да укрепват и да се развиват и в бъдеще.

 „Очаквам с нетърпение да работим заедно за насърчаването на приятелските отношения и сътрудничеството между нашите две страни”, пише до министър Кристиан Вигенин министър Йусуф бин Абдуллах бин Алауи, отговарящ за външните работи на Султаната Оман.

Поздравления по повод назначаването му за външен министър на България и пожелания за успех отправя в писмо до Кристиан Вигенин министърът на външните работи на Китайската народна република Ван И. В писмото си министър Ван И подчертава стабилното и успешно развитие на двустранните контакти между България и Китай през последните години в областта на търговията, икономиката и културата. „Бихме желали, заедно с българските ни колеги, да положим  съвместни усилия за повишаване нивото на практическото сътрудничество въз основа на вече съществуващите добри отношения между нас и да дадем нов принос за тяхното развитие”, пише още китайският външен министър до Кристиан Вигенин.

В изпратеното поздравително писмо, министърът на външните работи на Социалистическа република Виетнам Фам Бин Мин изразява дълбокото си убеждение, че министерствата на външните работи на двете страни ще продължат да работят за укрепването и развитието на традиционните приятелски отношения и многостранното сътрудничество между Виетнам и България.

Външният министър на Република Судан, Али Ахмед Карти изпрати поздравително писмо до Кристиан Вигенин по повод избирането му за външен министър на Република България. В писмото си министър Карти подчертава желанието на Република Судан за по-нататъшното развитие на двустранните отношения и укрепване на сътрудничеството в различни сфери от взаимен интерес.

Външният министър на Казахстан Ерлан Идрисов  изпрати поздравително писмо на Кристиан Вигенин по повод назначаването му за министър на външните работи на Република България. „Вярвам, че установеното между България и Казахстан многостранно сътрудничество, основаващо се на открити отношения и доверие ще се разширява и в бъдеще”, пише в писмото си министър Идрисов и пожелава успехи на българския си колега във високоотговорната му работа.

Поздравления по повод избирането му за външен министър и пожелания за успех на отговорната длъжност отправя до Кристиан Вигенин в писмо и министърът на външните работи на Република Беларус Владимир Макей. Министър Макей изразява надежда, че съвместните усилия на външнополитическите ведомства на двете страни ще помогнат за по-нататъшното развитие и укрепване на двустранния диалог.

По повод назначаването му за министър на външните работи на България, външният министър на Корейската народнодемократична република изпрати поздравително писмо на Кристиaн Вигенин. В писмото министър Пак Уй Чун изразява увереност, че отношенията на приятелство и сътрудничество между двете страни ще продължат да се развиват.


Международни организации
 

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изпрати поздравително писмо до Кристиан Вигенин  по повод избирането му на поста външен министър.  „От името на ЮНЕСКО и от мое име, бих искала да поднеса искрени поздравления и най-добри пожелания за успех в предизвикателствата, които ви очакват”, пише Ирина Бокова. „Република България е важен партньор за ЮНЕСКО и се ангажира твърдо с целите на международното сътрудничество и развитие”, се казва в поздравителното писмо на Генералния директор на ЮНЕСКО. Ирина Бокова изразява своята дълбока признателност за активната роля на България в дейностите на организацията. „Уверена съм, че с Вашата подкрепа това плодотворно сътрудничество ще се засили допълнително”, се казва  пише още в писмото до външния министър Кристиан Вигенин.

Поздравително писмо до Кристиан Вигенин по повод назначаването му за министър на външните работи на Република България изпрати президентът на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос. „Вашето задълбочено познаване на европейските и международни въпроси, както и дългогодишният Ви опит в тази област, ще бъдат безценни активи във Вашите насоки и лидерство в предстоящите години”, пише Анри Малос в писмото си до българския външен министър.

„Предизвикателствата, пред които са изправени европейските граждански общества със сигурност ще дадат широки възможности да работим заедно”, се казва още в поздравителното писмо.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация