Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Новият посланик на Перу връчи копия на акредитивните си писма

28 Ноември 2018 Новини

На 27 ноември 2018 г. заместник-министър Юрий Щерк прие копия на акредитивните писма на новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Перу в Република България със седалище в Атина Н. Пр. г-н Луис Фернандо Аугусто Сандовал Давила.

Заместник-министър Щерк приветства посланик Сандовал, като му пожела успех в изпълнението на неговата мисия. Той подчерта, че отношенията между България и Перу са традиционно приятелски, като в политическата област между двете страни няма отворени въпроси. Съществува неизползван потенциал в търговско-икономическата област, в която биха могли да се търсят нови възможности за диверсификация и увеличаване на търговския стокообмен. Сътрудничеството между двете страни в областта на културата и образованието е добро и задълбочаването му би придало нови измерения на преките контакти между българи и перуанци.

Заместник-министър Щерк изтъкна отличното сътрудничество и взаимна подкрепа на кандидатури между България и Перу в международните организации и форуми и изрази надежда традицията да продължи. От българска страна бе изразено желание да се потърсят начини за активизиране на парламентарното сътрудничество чрез създаване на групи за приятелство в Народното събрание на Република България и в Конгреса на Република Перу.

Посланик Сандовал сподели изразеното от заместник-министър Щерк виждане, че двете страни следва да работят за увеличаване на стокообмена и за допълнително активизиране и задълбочаване на българо-перуанските отношения. Той посочи, че през 2019 г. са планирани културни прояви за отбелязване на 50-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Перу. Новоназначеният перуански посланик изрази желанието на страната си за сътрудничество между дипломатическите институти на двете страни и за осъществяването на съвместни научни изследвания на Антарктика.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация