Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Седмица на Франкофонията в България /14-21 март/

10 Март 2016 Новини

Седмицата на Франкофонията и Международния ден на Франкофонията – 20 март бяха официално представени днес в Министерството на външните работи. В събитието участваха Кирил Добрев, заместник-председател на българската парламентарна делегация към Парламентарната асамблея на Франкофонията, Борис Станимиров, член на същата делегация, Жан-Жак Сегара, съветник по въпросите на образованието, науката и културата в посолството на Френската република в България, Рени Йотова, ръководител на Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа, Петко Стайнов, ръководител на Антената на Университетската агенция на Франкофонията, проф. Анна Кръстева, ръководител на Департамент „Политически науки” на НБУ и председател на Асоциацията на носителите на академични палми в България, както и посланик Александър Савов, национален кореспондент за Франкофонията в МВнР.

Програмата на седмицата на Франкофонията включва разнообразни събития, сред които Международна конференция на тема “Силата на думите: мрежи, радикализация, осмиване” на 14 март от 9.00 ч. в Народното събрание. В програмата са включени още концерт на Софийската филхармония под патронажа на Министъра на външните работи, изложба с политически карикатури на сградата на френското посолство в София, франкофонски поетичен конкурс, литературни четения, театрални представления, филмови прожекции, дебати и др.

Сред организаторите са Народното събрание, МВнР, МОН, Групата на франкофонските посланици в София, Международната организация на Франкофонията, Френския институт в България, Университетската агенция на Франкофонията, Българската секция на Асоциацията на носителите на френския Орден на Академичните палми, Българската секция на Международния съюз на франкофонската преса, университети и училища.

Програма на събитията в страната, посветени на Международния ден на Франкофонията може да видите ТУК.

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация