Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Испания, Валенсия, Генерално консулство на Република България

Ръководител на мисията

Надя Михайлова Кръстева

Генерален консул на Република България във Валенсия, Кралство Испания

 

Професионален опит:

Дипломат от кариерата и служител в Министерството на външните работи от 1993 г., като придобива дипломатически ранг „аташе“ след успешно издържан изпит. Има  богат опит и придобита експертиза в областта на многостранната дипломация, правата на човека, международните хуманитарни организации, както и в двустранната, консулската и културната дипломация. Заемала е различни експертни и ръководни длъжности в дирекциите „Международна културна политика“ (1993-1997); „Европейски държави“ (1997-2002); „Америка“ (2006-2008);  „Права на човека“ (2011-2013) и началник отдел „Международни хуманитарни организации (2013-2015, 2019-2022). Зад граница е работила в посолството на Република България в Лисабон, Португалия (2002-2006), в Постоянното представителство на Република България към Службата на Организацията на обединените нации в Женева, Конфедарация Швейцария (2008-2011) и в Посолството на Република България в Лондон, Обединено Кралство (2015-2019).

 

Образование:

Магистър по „Испанска филология, със завършено висше образование в Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Средното си образование получава в 9-то СОУ „Георги Кирков“ с изучаване на френски и испански език. През 1994-1995 г. завършва курс по международни отношения в Дипломатическата академия на Кралство Испания в Мадрид. Има краткосрочни специализации в Университета Сан Пабло, Мадрид по европейска интеграция, в Министерството на външните работи на Мексико по външна политика на Мексико, в Университета на Монс по френски език и в Института на Обединените нации за обучение и изследвания (UNITAR) в Женева по водене на преговори.

Владее испански, английски, португалски, италиански и френски език.

 

Лични данни:

Родена 19.01.1967 г.

Има дъщеря.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация