Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Русия, Москва, Посолство на Република България

В Посолството на България в Москва бе проведено тържество по повод 24 май и завършването на учебната година в Българското училище

22 Май 2024 Новини

На 18 май 2024 г. в ДП Москва бе проведено тържество по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост и завършването на учебната година в Българското училище към Посолството на Република България в РФ, което отбеляза своята 50-а годишнина.

Учениците, техните семейства и гости бяха приветствани от посланик Атанас Кръстин по случай 24 май и юбилея на училището. Той отправи пожелания за успехи на зрелостниците и връчи удостоверенията за завършен курс на обучение за учебната 2023 – 2024 г. В рамките на празника бяха прочетени поздравителни адреси от МОН, БКИ, ИАБЧ. Бивши и настоящи ученици от училището представиха творческа програма, която включваше песни, танци, музикални изпълнения и стихове.

Институцията на българското училище към Посолството на Република България в РФ е създадена през 1974 г. В него се обучават деца от I до XII клас. Водят се занятия по български език, история и география на България в рамките на учебния план и учебните програми на Министерство на образованието и науката на Република България.

Допълнителни снимки