Седмо издание на „Конкурс за рецепти с розова вода“ в Токио
28 Февруари 2018 Новини
Финалният кръг на седмото издание на конкурса за рецепти с розова вода се проведе в сградата на „Токио Газ“, район Гинза на 22 февруари т.г. Събитието бе организирано от Културна асоциация „Българска роза“ с председател Фумие Ямашита.
Тази година участие в конкурса, който набира все по-голяма популярност в Япония, са взели над 180 ученици от няколко професионални кулинарни и сладкарски гимназии от различни префектури на Япония. Шестимата финалисти, чийто рецепти са подбрани от жури от професионални готвачи, са възпитаници на кулинарните гимназии в Шизуока, Хирошима и Сайтама.
Маня Костова, съпруга на посланика на България в Япония, бе почетен член на тазгодишното жури, а в края на конкурса връчи наградите и грамоти-сертификати на финалистите.
В приветствието си Маня Костова отправи благодарности към организаторите и домакините на конкурса, към компанията Токио Газ, която традиционно е домакин на финалите на конкурса, членовете на журито и преподавателите от професионалните кулинарни гимназии, които присъстваха на финалното съревнование с техните възпитаници. Пожела бъдещи успехи и добра реализация на финалистите. Изрази пожелания към Културна асоциация „Българска роза“ да продължи успешното организиране на конкурса и популяризирането на българската роза и розови продукти и занапред.