Семинар за България и българската кухня в град Кисарадзу, префектура Чиба
29 Август 2017 Новини
Семинар, посветен на България и българската кухня, се проведе на 27 август в община Кисарадзу, префектура Чиба. Събитието бе организирано по инициатива на Асоциацията за международен обмен на град Кисарадзу.
Съветникът по търговски и икономически въпроси към посолството на България Георги Костов направи презентация за България съвместно с представителите на Българския туристически информационен център г-жа М.Мотай и господин Т.Макино. Акцентът в нея бе върху туризма, виното и продуктите от рози.
Сред участниците в семинара бяха Кадзунори Тахара, началник на международния отдел на община Кисарадзу, членове на асоциацията и жители на града. Всички присъстващи участваха в приготвяне на ястия от българската кухня под ръководството на служител на посолството, като сами приготвиха таратор, кавърма и десерт-цедено кисело мляко.
Проявата бе отразена от местната кабелна телевизия Jcom.
Компания „Мейджи“ предостави необходимото количество българско кисело мляко за осигуряване на демонстрацията и дегустацията на българската кухня.