Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Япония, Токио, Посолство на Република България

Семинар за рецепти с българска розова вода

06 Юни 2017 Новини
Семинар за рецепти с българска розова вода, организиран от „Токио Газ“ и Културната асоциация „Българска роза“, се проведе в зала на „Токио Газ“ на 30 май т.г. В семинара участваха 24 професионални кулинари и специалисти в областта на храненето от цяла Япония. 
 
Известният японски готвач, собственик на италиански ресторант, Мамору Катаока представи тристепенно меню, в което добави българска розова вода.
 
В приветствието си посланик Костов благодари на организаторите на семинара и  Културната асоциация „Българска роза“ за положените усилия за популяризирането на българска розова вода в Япония.  Запозна присъстващите с условията и мястото на отглеждане на маслодайната роза в България, както и със свойствата и качествата на българската розова вода.
 
Това е поредна проява, организирана от Фумие Ямашита, председател на Културната асоциация „Българска роза“, която допринася за популяризирането на българската розова вода като съставка на различни видове ястия и напитки в Япония. 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация