Семинар за рецепти с българска розова вода, организиран от „Токио Газ“ и Културната асоциация „Българска роза“, се проведе в зала на „Токио Газ“ на 30 май т.г. В семинара участваха 24 професионални кулинари и специалисти в областта на храненето от цяла Япония.
Известният японски готвач, собственик на италиански ресторант, Мамору Катаока представи тристепенно меню, в което добави българска розова вода.
В приветствието си посланик Костов благодари на организаторите на семинара и Културната асоциация „Българска роза“ за положените усилия за популяризирането на българска розова вода в Япония. Запозна присъстващите с условията и мястото на отглеждане на маслодайната роза в България, както и със свойствата и качествата на българската розова вода.
Това е поредна проява, организирана от Фумие Ямашита, председател на Културната асоциация „Българска роза“, която допринася за популяризирането на българската розова вода като съставка на различни видове ястия и напитки в Япония.