Българско участие на Международното изложение на хранителната индустрия Seoul Food 2014
13 Май 2014 Новини
За първи път България участва на Международното изложение на хранителната индустрия Seoul Food 2014, което беше открито на 13 май в Сеул, Република Корея. На българския павилион са представени различни марки вина, сок от арония, сирене, кашкавал, както и козметика, базирана на розово масло, лавандула и мента. Представянето на продуктите на български компании е организирано от Министерството на земеделието и храните.
Изложението беще открито от г-н О Йонг-хо, президент и главен изпълнителен директор на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (KOTRA). В приветствието си той отбеляза участието за първи път на България и още няколко други страни в изложението.
Първият заместник-министър на търговията, индустрията и енергетиката на Република Корея г-н Ким Дже-хонг открои в речта си мястото на местната култура на хранене в развитието на глобалната хранителна индустрия.
Българският посланик в Сеул Петър Андонов присъства на официалната церемония по откриването на изложението и посети българския павилион.