Българско участие на Международното изложение на хранителната индустрия Seoul Food 2014
13 Май 2014 Новини![](/upload/5251/sfoodAAA.jpg)
За първи път България участва на Международното изложение на хранителната индустрия Seoul Food 2014, което беше открито на 13 май в Сеул, Република Корея. На българския павилион са представени различни марки вина, сок от арония, сирене, кашкавал, както и козметика, базирана на розово масло, лавандула и мента. Представянето на продуктите на български компании е организирано от Министерството на земеделието и храните.
Изложението беще открито от г-н О Йонг-хо, президент и главен изпълнителен директор на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (KOTRA). В приветствието си той отбеляза участието за първи път на България и още няколко други страни в изложението.
Първият заместник-министър на търговията, индустрията и енергетиката на Република Корея г-н Ким Дже-хонг открои в речта си мястото на местната култура на хранене в развитието на глобалната хранителна индустрия.
Българският посланик в Сеул Петър Андонов присъства на официалната церемония по откриването на изложението и посети българския павилион.