Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Корея, Сеул, Посолство на Република България

Участие на посланик Петър Андонов в работен обяд на Корейско-българския икономически комитет

25 Януари 2018 Новини

Посланик Петър Андонов участва в работен обяд на Корейско-българския икономически комитет с домакин неговият председател Hyun Yul Choi на 18 януари т.г. В приветствието си в началото на проявата Hyun Yul Choi отбеляза, че през изминалата година броят на компаниите, които членуват в комитета, се е увеличил от 18 на 40, което е доказателство за засиления интерес на южнокорейския бизнес към България.

Посланик Андонов представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на т.г. Той информира подробно членовете на Корейско-българския икономически комитет за дискусиите, проведени в областта на търговията и инвестициите между министър-председателите на Република България и Република Корея Бойко Борисов и Ли Нак-йон по време на състоялото се в края на октомври м.г. официално посещение на южнокорейския премиер в София. Посланик Андонов открои потенциала за привличане на южнокорейски инвестиции в области като автомобилостроенето и производството на авточасти и компоненти за електромобили, информационните и комуникационни технологии, органичното земеделие, инфраструктурата, както и възможностите за партньорства между стартиращи технологични компании от двете страни.

Председателят на Корейско-българския икономически комитет Hyun Yul Choi заяви намерение за посещение в България на делегация от представители на бизнес-компании, членуващи в организацията в края на м.май 2018 г. с цел провеждане на разговори с представители на българските институции и В2В срещи с потенциални партньори от българския бизнес. Посланик Андонов се ангажира българското посолство в Сеул да окаже цялостно съдействие на членовете на Корейско-българския икономически комитет за тяхното посещение в България с цел успешното му провеждане. 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация