Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Кипър, Никозия, Посолство на Република България

Работно посещение на заместник-министъра на земеделието и храните Васил Грудев в Кипър

09 Февруари 2016 Новини

На 4 и 5 февруари заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев направи работно посещение в Кипър. Разговорите на заместник-министър Грудев бяха продължение на установеното интензивно сътрудничество между министерствата на земеделието на България и Кипър след официалното посещение на министъра на земеделието, околната среда и селските райони на Кипър Никос Куялис в България през м. май м.г., осъществено по покана на Министър Десислава Танева по предложение и със съдействието на посолството.

Министър Грудев разговаря на четири очи с кипърския си колега, състояха се и  разговори с участието на кипърски и български експерти.

Зам.-министър Грудев представи възможностите за увеличаване на реализацията на български селскостопански стоки, които биха намерили добър прием на пазара на Кипър, като: традиционни млечни и месни продукти, плодови и зеленчукови консерви, гъби, мед, вина, минерални води, тютюн и тютюневи изделия, вина, спиртни напитки и др.

Бяха постигнати договорености за размяна на научна и техническа информация и документация, обмен на стажанти, научни делегации и специалисти и провеждане на съвместни селскостопански научноизследователски програми в различни области.

Съгласуван беше текст на Меморандум между правителствата на двете страни за сътрудничество в областта на земеделието и селските райони. В Меморандума са залегнали основните области на задълбочаващото се сътрудничество между България и Кипър в земеделието.

В рамките на посещението заместник-министър Грудевпосети опитна станция за изследвания в селското стопанство в гр. Ларнака и ферми за промишлено развъждане на определени видове риба в морето до град Зиги.

Участие в разговорите между заместник-министър Грудев и министър Куялис взе и посланик Георгиев.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация