Diplomatic missions

Africa

Asia

Australia and Oceania

Europe

North America

South America

Korea, Seoul, Embassy of the Republic of Bulgaria

Лекция на посланик Петър Андонов пред учениците от Haneul Academy в град Инчон, Република Корея

26 May 2014 News

Българският посланик в Република Корея Петър Андонов изнесе лекция пред повече от 300 ученици от най-горните класове на гимназията в престижната частна образователна институция Haneul Academy в град Инчон, Република Корея. Събитието се състоя на 23 май, в рамките на инициативата Kyunghyang Global Meeting 2014.

 

Около 15 ученици изнесоха четири интерактивни презентации по различни аспекти от историята, настоящето и културата, както и най-известните туристически обекти на България. Посланик Андонов разказа за близо 25-годишната история на дипломатическите отношения между Република България и Република Корея, както и за двустранното сътрудничество в различните области на политическия диалог, търговията и инвестициите, културата и образованието. Българският посланик подчерта необходимостта от засилване на обмена между младежите от двете страни, а след лекцията той отговори и на въпроси на учениците.

 

Проявата беше организирана от южнокорейския вестник Kyunghyangс, с подкрепата на Министерството на външните работи и Министерството на образованието на Република Корея.

This site uses cookies. By accepting cookies you can optimise your browsing experience.

Accept Refuse More