Diplomatic missions

Africa

Asia

Australia and Oceania

Europe

North America

South America

Azerbaijan, Baku, Embassy of the Republic of Bulgaria

Отбелязване на Националния празник на Република България

13 March 2014 News

По случай националния празник на Република България, 3-ти март, Посолството в Баку организира официален прием за първи път от създаването на дипломатическата мисия в Азербайджан.

Присъстваха над 160гости, в това число всички посланици на акредитираните в Баку мисии, представители на дипломатическия корпус и на правителствени и държавни институции и на министерства на Република Азербайджан. От страна на МВнР на Азербайджан участва заместник-министър Махмуд Мамадгулийев, г-н Первин Мирзазаде, ръководител на Протоколната служба както на МВнР и на Президентството  на Азербайджан.

Основен гост на празненството беше г-н Зия Маммадов, министър на транспорта на Република Азербайджан. В словото си г-н Мамадов отбеляза възходящото развитие на българо-азербайджанските отношения, свидетелство за което е било и неотдавнашното посещение на министър-председателя на страната ни, г-н Пламен Орешарски.

От своя страна, в приветствието си към гостите извънредният и пълномощен посланик на страната ни, г-жа Мая Христова, отбеляза, че на този ден страната ни почита паметта на загиналите за свободата на България, припомня си величието на тяхната саможертва и обръща поглед напред към предизвикателствата на съвремието, без да забравя примера за тяхната преданост и всеотдайност за бъднините на страната ни. Посланик Христова постави акцент също и върху възходящото развитие на българо-азербайджанските отношения. 

More photos

This site uses cookies. By accepting cookies you can optimise your browsing experience.

Accept Refuse More