PËRFAQËSITË DIPLOMATIKE

Africa

Asia

Australia and Oceania

Europe

North America

South America

Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë

Lajme

Pritja me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Bullgarisë në Tiranë

Pritja me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Bullgarisë në Tiranë

Më 1 Mars 2023, Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Tiranë organizoi pritjen tradicionale me rastin e festës kombëtare të vendit - 3 Marsit.
14 mars 2023
Bullgaria mbështet zhvillimin e bujqësisë biologjike në rajonin e Durrësit

Bullgaria mbështet zhvillimin e bujqësisë biologjike në rajonin e Durrësit

Me një ceremoni përmbyllëse organizata joqeveritare "Udhëtim i Lirë - Liberi di Viagiare" prezantoi rezultatet e projektit "Zgjidhje natyrore për ruajtjen e pjalmuesve në serra dhe ekosisteme urbane" (“Nature-Based Solutions for the Conservation of Pollinators in Green house & Urban Ecosystems”) të financuar në kuadër të programit Ndihmë Zyrtare për Zhvillim. Një përfaqësues i fermave të përfshira në projekt shprehu mirënjohjen ndaj shtetit bullgar për financimin e ofruar. Sipas tij metoda e implementuar e pjalmimit me anë të bletëve pllenuese (të gjinisë bombus) ka ndikuar në rritjen e cilësisë dhe sasisë së prodhimit, si dhe në minimizimin e përdorimit të pesticideve.
09 mars 2023
Ambasadori Ivaylo Kirov i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit Bajram Begaj

Ambasadori Ivaylo Kirov i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit Bajram Begaj

Në një ceremoni solemne në Presidencën e Republikës së Shqipërisë më 20 shkurt 2023, Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Bullgarisë në Shqipëri Z. Ivaylo Kirov i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit Bajram Begaj dhe mori zyrtarisht detyrën.
09 mars 2023
Bullgaria pajisi një sallë terapie për fëmijët me nevoja të veçanta në Kavajë

Bullgaria pajisi një sallë terapie për fëmijët me nevoja të veçanta në Kavajë

Drejtoresha ekzekutive e organizatës joqeveritare "Udhëtim i Lirë - Liberi di Viagiare" znj. Miranda Mansaku prezantoi rezultatet e projektit “Me ty për ty” ("With You 4 You") të zbatuar me ndihmën financiare bullgare në kuadrin e programit Ndihmë Zyrtare për Zhvillim. Sipas saj, salla e re e terapisë në Qendrën Ditore në Kavajë, si dhe metodat e reja të analizës së sjelljes përmes konsultimeve shtesë me psikolog, kanë qenë një ndihmë e rëndësishme si për vetë fëmijët, ashtu dhe për prindërit e tyre. Projekti ka kontribuar gjithashtu në shkëmbimin e përvojës dhe personelit midis qendrës në qytetin e Kavajës dhe institucioneve të tjera të tilla në qytetet e Durrësit dhe Tiranës.
08 mars 2023
Projekti "Drita për shtëpinë bullgare"

Projekti "Drita për shtëpinë bullgare"

Shoqata е Bullgarëve të Shqipërisë - Tiranë, me ndihmën e Ambasadës së Republikës së Bullgarisë në Tiranë, zbatoi një projekt për instalimin e ndriçimit diellor LED në fshatrat e rajonit të Gollobordës.
08 mars 2023
Ambasadori Kirov u takua me kryetarin e bashkisë së Bulqizës z. Lefter Alla

Ambasadori Kirov u takua me kryetarin e bashkisë së Bulqizës z. Lefter Alla

Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë z. Ivaylo Kirov, priti në një takim Kryetarin e bashkisë së Bulqizës, z. Lefter Alla. Ndër temat e diskutuara ishin mundësitë për përparimin ekonomik të rajonit me anë të projekteve për zhvillim Ishin përcaktuar fushat e mundshme të bashkëpunimit – sigurimi i kushteve bashkëkohore të mësimit, projektet infrastrukturore, zhvillimi i turizmit etj. Z. Alla theksoi se një pjesë e rëndësishme e bashkisë së tij është rajoni i Gollobordës, ku jeton pakica kombëtare bullgare. Në takim morën pjesë edhe përfaqësuesit e “Shoqatës Sportive Etno-Kulturore” - z. Razi Rama dhe z. Skender Rama. Kryetari i bashkisë Lefter Alla i bëri ftesë ambasadorit Kirov për një vizitë zyrtare në bashkinë Bulqizë në javët në vijim.
28 shkurt 2023
Bullgaria ndihmoi në rinovimin e shkollës së fshatit Borje

Bullgaria ndihmoi në rinovimin e shkollës së fshatit Borje

Shoqata "Bullgarët e Shqipërisë" nga qyteti i Elbasanit, me asistencën e Ambasadës së Republikës së Bullgarisë në Tiranë dhe Bashkisë së Kukësit, realizoi rinovime në shkollën e fshatit Borje. Me qëllim përmirësimin e kushteve të mësimit të më shumë se 100 nxënësve janë ndërruar dyert dhe dritaret e godinës dhe janë furnizuar soba të reja për ngrohje. Është siguruar dhe një printer multifunksional për nevojat e stafit të shkollës me qëllim lehtësimin e procesit të mësimdhënies.
21 shkurt 2023
Adresa e re elektronike e Zyrës Konsullore në Tiranë

Adresa e re elektronike e Zyrës Konsullore në Tiranë

Për korrespondencë me Zyrën Konsullore të Republikës së Bullgarisë në Tiranë mund të përdorni adresën elektronike si më poshtë:
21 shkurt 2023
Me ndihmën e Bullgarisë u rikonstruktua kopshti i fëmijëve në Kukës

Me ndihmën e Bullgarisë u rikonstruktua kopshti i fëmijëve në Kukës

Me një ceremoni në qytetin e Kukësit, i ngarkuari me punë në ambasadën e Republikës së Bullgarisë, z. Asen Pachev dhe kryetari i bashkisë së Kukësit, z. Safet Gjitsi inauguruan kopshtin Nr. 2 në qytet pas punimeve të rikonstruktimit. Rinovimi është bërë në kuadër të projektit "Integrimi i fëmijëve në procesin e edukimit dhe krijimi i një mjedisi të këndshëm për zhvillimin e tyre" të financuar nga programi i Republikës së Bullgarisë “Ndihma Zyrtare për Zhvillim”.
13 shkurt 2023
Projekti “Buzëqeshje për të Gjithë” për personat me nevoja të veçanta

Projekti “Buzëqeshje për të Gjithë” për personat me nevoja të veçanta

Me rastin e festave të Vitit të Ri, "Shoqata e të Verbërve dhe Personave me Aftësi të Kufizuara nga Minoriteti Kombëtar Bullgar në Shqipëri" shpërndau pako me ushqime për personat me nevoja të veçanta nga Golloborda.
03 shkurt 2023

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация