PËRFAQËSITË DIPLOMATIKE

Africa

Asia

Australia and Oceania

Europe

North America

South America

Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë

Udhëheqësi i misionit

UDHËHEQËSI I MISIONIT

Momtchil Raytchevski

Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë

Momtchil Raytchevski ka lindur më 17 janar 1968. Ka përfunduar studimet në degën "Historia" pranë Universitetit të Sofjes "Sh. Kliment Ohridski".

Ka filluar punën e tij në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Bullgarisë në vitin 1999 në Drejtorinë e Evropës Juglindore.

Më 31 gusht 2018, ai i dorëzoi letrat kredenciale si Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë.

 

Karriera profesionale:

nga data 25 korrik 2018 – Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë;

korrik 2017 – korrik 2018 – Ministria e Punëve të Jashtme, udhëheqës i Departamentit për bashkëpunim bilateral, Drejtoria e Evropës Juglindore;

shkurt 2013 – korrik 2017 – Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Zagreb, drejtues i Zyrës konsullore;

tetor 2011 – janar 2013 – Ministria e Punëve të Jashtme, referent për Republikën e Serbisë, Republikën e Kosovës, bashkëpunimin rajonal

shtator 2007 – tetor 2011 – Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Podgoricë, zëvendës-udhëheqës i misionit;

2004 – 2007 – Ministria e Punëve të Jashtme, referent për Republikën e Greqisë dhe Republikën e Qipros;

2001 – 2004 – Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Shkup, atashe;

1999 – 2001 – Ministria e Punëve të Jashtme, referent për Republikën Federative të Jugosllavisë / Serbinë dhe Malin e Zi

Gjuhë të huaja: flet rrjedhshëm gjuhën angleze dhe serbe, përdor gjuhën ruse

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация