NEWS

BULGARIAN CARTOON EXHIBITED IN THE NATIONAL LIBRARY IN KIEV

02/12/14
Available only in Bulgarian.

По повод 25-годишнината от началото на демократичните промени в Република България – от 1989 г. до днес – в Националната парламентарна библиотека на Украйна е открита изложба с творби на български карикатуристи. Събитието е организирано от посолството на Р България в Украйна.

Карикатурите в тази изложба са селектирани от проявите на Националната изложба на българската карикатура в периода от 2005 до 2014 г. Проектът е подготвен по инициатива на Държавния културен институт към министъра на външните работи в сътрудничество със секция „Карикатура” при Съюза на българските художници.

Изложбата е открита на 24 ноември 2014 г. от извънредният и пълномощен посланик на Република България в Украйна Красимир Минчев. Приветствие към гостите е отправено от генералния директор на Националната парламентарна библиотека Тамара Вилегжанина, вицепрезидента на дружеството „България-Украйна” Маргарита Знаменска и Съюза на художниците в Украйна. На откриването на изложбата присъстват представители на дипломатическия корпус, културни дейци, членове на ръководството на НПБ, преподаватели и студенти от КНУ „Тарас Шевченко” и други учебни заведения, представители на българската общност в Украйна.