NEWS

The exhibition "Iconical analysis" presents works by renowned bulgarian artists from the "XXL & friends" art collective in the national art gallery in Nis

30/06/14

Available only in Bulgarian.

 

На 26 юни 2014 година в градската галерия „Сърбия” в Ниш е открита изложбата „Иконични анализи”. В експозицията участват известни български художници от групата „ХХL и приятели”. Сред 13-те български художници се открояват имената на проф. Свилен Стефанов, куратор и професор от Художествената академия, проф. Д. Христова, проф. от Художествената академия, наши художници, които работят в САЩ и Канада.
Приветствия на откриването направиха директорът на галерията, председателят на комисията за култура на град Ниш, кураторът на изложбата проф. Стефанов и Генералният консул. На събитието присъстваха представители на културната общност в града, студенти, журналисти. В интервютата, взети от българските творци и излъчени по местната телевизия, е подчертана тясната връзка и сътрудничество между София и Ниш в сферата на изобразителното изкуство, както и дългогодишната размяна на посещения за участие в съвместни пленери и проекти.