PËRFAQËSITË DIPLOMATIKE

Africa

Asia

Australia and Oceania

Europe

North America

South America

Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë

Ambasadori Raichevski përshëndeti pjesëmarrësit në Shkollën e parë verore të gjuhës bullgare në Tiranë

06 gusht 2021 Новини

Nga 1 deri më 10 korrik 2021, Fakulteti i studimeve të gjuhëve të huaja në Universitetin e Tiranës ishte mikpritës i Shkollës së parë verore të gjuhës bullgare në Republikën e Shqipërisë. Ajo u organizua me nismën e Departamentit të gjuhëve sllave dhe ballkanase pranë Universitetit të Tiranës, në bashkëpunim me Universitetin e Veliko Tarnovos "Shenjtorët Kiril dhe Metodij”, brenda kornizës së programit Erasmus+. Për dhjetë ditë, dy grupe studentësh – të nivelit fillestar dhe të avancuar, merrnin pjesë në klasa praktike dhe dëgjonin leksione mbi gjuhësinë bullgare, të mbajtura nga lektorët bullgarë.

Në ceremoninë e hapjes morën pjesë Rektori i Universitetit të Tiranës Prof. Dr. Artan Hoxha, Dekania e Fakultetit të gjuhëve të huaja Prof. Dr. Esmeralda Kromida, udhëheqësi i Departamentit të bashkëpunimit ndërkombëtar në Universitin e Veliko Tarnovos Dr. Daniela Panducheva, lektori i gjuhës dhe letërsisë bullgare në Universitetin e Tiranës, Prof. Dr. Raki Bello etj.

Në fjalën e tij përshëndetëse, Ambasadori Raytchevski shprehu gatishmërinë e palës Bullgare për të lehtësuar shkëmbimin arsimor midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Ambasadori bullgar u përqendrua mbi Programin për Bashkëpunim në Fushën e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës që është duke u hartuar nga ana e dy qeverive. Ky program do të sigurojë kornizën për thellimin dhe zgjerimin e partneritetit tonë në këtë fushë dhe për njohjen më të mirë të ndërsjellë të gjuhëve, kulturave dhe historisë.

Допълнителни снимки

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация