NEWS

ИЗЛОЖБА НА ФЕЛИКС КАНИЦ В ПАРИЖ

28/02/13
На 26-ти февруари в Българския културен институт в Париж бе открита изложба на автора на „Оригинална карта на Дунавска България и Балкана”, унгарския пътешественик, етнограф, археолог, географ, художник и виден изследователите на Югоизточна Европа през XIX век- Феликс Каниц.
Експозицията „Документалното наследство на Феликс Каниц (1829-1904 г.)“ се организира със съдействието на Държавен културен институт и Българска академия на науките и ще бъде открита за посещение до 11-ти март.
Акварелите и литографиите на Каниц, изобразяващи живота и забележителностите по и от българските земи бяха приветствани с интерес от гостите на събитието. Изложбата бе открита от посланик Марин Райков, който говори за европейските измерения на личността на Феликс Каниц и неговите заслуги към българския народ. Част от гостите на откриването на „Документалното наследство на Феликс Каниц (1829-1904 г.)“ бяха посланиците на Унгария и Черна гора в Париж, посланикът на Германия в ЮНЕСКО, както и представители от посолствата и културните институти на Русия, Хърватия, Австрия и Чехия.
Повече за Феликс Каниц и за изложбата „Документалното наследство на Феликс Каниц (1829-1904 г.)“ може да намерите на сайта на Държавен културен институт.