NEWS

ИЗЛОЖБАТА „ПОСЛАНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ” В ЯПОНИЯ

30/01/13
На 10 януари българските творци Тодор и Даниела Тодорови откриха своята изложба в Япония- „Послания от България”. Творбите са изложени в галерията на Културния център на район „Сакурагаока”,  град Тама, община Токио и са своеобразно продължение на сътрудничеството с Културния център на района, където на 28 ноември 2012 г. бе проведена инициативата „Празник на България”.
 Събитието се организира със съдействието на посолството на Република България в Токио и е поредна възможност за японската публика да се докосне до изкуството на родните артисти.
Основателите на арт студио и културна фондация „Аматерас” Тодор и Даниела Тодорови са включили в своята експозиция, както литографии, така и творби специално изработени от японска хартия и  естествени материали. Двамата са познати на японската публика  най-вече от изложбата си „Слънчеви символи”, която се проведе в рамките на отбелязването на 50-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония през 2009 г.
Скулптурът Тодор Тодоров и художничката Даниела Тодорова участват със свои творби и в редица други изложби в Япония, а фондация „Аматерас”, на която двамата са основатели, съдейства за утвърждаването на нови течения в модерното изкуство, организира и участва в реализирането в България на културни проекти като „София Хартиен Арт Фест”, „Аматерас – Ежегодна изложба/конкурс хартиено искуство малък формат”, „Куросава.Отражения”, „Японско съвременно хартиено изкуство”, „Дните на японската култура в България” и др.

Експозицията може да бъде разгледана всеки ден до 3 февруари от 09.00 до 18.00 ч. на адрес: 1-17-7, Sakuragaoka, Tama City, Tokyo, Yusakuragaoka Center.