NEWS

„ОРТОДОКС” Фотоизложба на Александър Михайлов

25/01/13

"ОРТОДОКС"

Фотоизложба на Александър Михайлов

31 януари /четвъртък/, 18.30ч.

Галерия "Мисията", ул. "Алфред Нобел" №2 /вход от ул. Ал. жендов/

 

Фотографът Александър михайлов за първи път представя изложбата си "Ортодокс", създадена специално за Държавния културен институт. Тя е документален и експресивен разказ в образи, разказ за живота и духа в манастира "Св. Георги Зограф" в Атон.

"По време на посещенията си в Атон успях да запечатам мигове от тихото ежедневие на монасите." -споделя авторът. "Камерата ми наруши покоя в криптата към зографския манастир, успях да се докосна до автентични средновековни документи. Видях картини рисувани преди столетия върху фасадите на сградите. Впечатлих се от непоклатимата вяра, с която са описани легенди за чудеса, случили се преди векове.

Предлагам Ви личните си преживявания чрез образността на разказа ми за живота в българския манастир "Св. Георги Зограф" .

Според нормите, зад манастирските стени се пази анонимна скромност и фотографирането не е желателно, тъй като е признак на суета. По време на пътуванията си успях да спечеля доверието на някои от братята там и ми бе позволено да заснема моменти от живота им."