NEWS

Проектът

02/10/12

На 28 септември в българският културен институт в Лондон беше представен проектът „Българското оперно чудо“ реализиран със съдействието на Държавният културен институт. Специален гост на събитието бе авторът на проекта д-р Магдалена Манолова, изтъкнат български музиковед, автор на книги и създател с многогодишен опит на музикални и документални филми.

На събитието присъстваха огромен брой гости, които се събраха, за да споделят любовта си към операта. Д-р Манолова представи своите филми „Незабравимата Гена“ и „Молитвата на Борис Христов“, посветени на гениалните оперни величия Гена Димитрова и Борис Христов. Авторката сподели вълнуващи моменти от времето на заснемането на филмите и писането на книгата „Българският оперен мит“. 

Сред поканените имаше гости работили с българските оперни звезди. Те споделиха спомените си за тях не само като професионалисти, но и като прекрасни хора и добри приятели.    

„Златният век на българската опера трябва да се знае и помни от всеки българин, защото това са имената, които завинаги ще останат в историята на оперното изкуство“ – сподели д-р Манолова.