NEWS

Романът

17/09/12
Резултатът от успешното сътрудничество между Фондация Елизабет Костова и Държавния културен институт при МВнР беше издаването на английски превод на романа "9 заека" на Виргиния Захариева. Премиерата на изданието ще бъде на 20 септември от 19ч в Belgravia Books, Лондон, където авторката и нейната преводачка Анжела Родел ще представят книгата.

Българският културен институт в Лондон ще домакинства представянето на "9 заека" на 21 септември от 19ч заедно с критика Маркъс Ейгар, британската издателка на книгата от Istros Books Сюзън Кътрис-Коджакович и Милена Делева от Фондация Елизабет Костова.

Книгата се издава в рамките на съвместните усилия на Фондацията и Държавния  културен институт и чрез Комуникационната стратегия на МВнР в сътрудничество е Посолството на България и Българския културен институт в Лондон. Изданието е осъществено след като преводът на Анжела Родел печели конкурс на издателство Istros Books. Романът вече е забелязан от критиката и може да се похвали с отлични рецензии в англоговорящата преса от имена като Дубравка Угрешич и Капка Касабова.