NEWS

СЛОВАЦИ ПОМАГАТ НА СВЕТА

16/02/12

 Държавният културен институт при Министерството на външните работи на Република България, съвместно с Посолството на Словашката република в София, Ви канят на изложбата „Словаци помагат на света”.
Представените в изложбата 21 фотографии са дело на изтъкнатите словашки фотографи, публицисти и общественици Андрей Бан и Мартин Банджак. Кадрите отразяват дейността на словашките хуманитарни институции и доброволци в кризисни точки по света. Те са запечатали спасяването на жертвите от природни и хуманитарни катастрофи, глад и болести.
Фотографиите имат силна художествена стойност и документална достоверност. Те отразяват значението на предоставените от Словашката република хуманитарни помощи и илюстрират отговорната мисия на хуманитарните институции, тяхната воля и готовност да оказват помощ на хилядите бедстващи хора по света.
Живеем в ера, в която фотографията е едно от най-силните визуални средства, чието въздействие трябва да се използва максимално не само за информиране и документиране, но и като послание към световната общественост, като предизвикателство към съзнанието и съвестта на хората.

Откриване: 21 февруари – 6 март 2012 г.
Галерия ”Мисията”
ул. Ал.Нобел №2