NEWS

Наградите на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий"

02/06/11


На 20 май бяха обявени наградите от Конкурса за млади художници, критици и куратори на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий”.
Голяма награда не беше връчена. Награди получиха Константин Костов, Венелин Шурелов, Горан Тричковски, Николай Маринов. Йово Панчев получи награда за кураторски проект - изложбата на Държавния културен институт "Гранична ситуация: рисунката в съвременното изкуство". Наградите за критика са три – за Светла Петкова, Румена Георгиева-Калчева и Даниела Чулова-Маркова.

Конкурсът за млади художници, критици и куратори (до 35 години) е част от програмата на фондацията за развитие на млади таланти. Той се провежда през година, а целта му е да се насърчат и подпомогнат постиженията на младите хора и да се съдейства за тяхната изява и реализация.


Проектите и предложенията се разглеждат от 7–9-членно жури от изтъкнати специалисти, които определят участниците и техните творби в изложбата и разпределят наградите.
Изложбата на участвалите в конкурса т.г. продължава до 11 юни в галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6. (източник: в-к Култура)