NEWS

МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ТРАНСФОРМ”

07/04/11

Г-жа Людмила Димитрова взе участие в Международна научна конференция по проблеми, свързани с академичното образование и съвременните художествени процеси в сферата на изобразителните изкуства в държавите от Югоизточна Европа. Конференцията е част от престижния международен форум ТРАНСФОРМ.
ТРАНСФОРМ е международен форум по изобразителни изкуства. Неговите цели са чрез културен диалог – серия от изложби в десет града на Югоизточна Европа, дискусии и други инициативи, да се представят важни художествени и научни разработки и нови перспективи, както пред бъдещите художници, така и пред образованието по изкуство в международен контекст. Инициатори на проекта са Националната художествена академия – София и Университетът „Мимар Синан” – Истанбул, които полагат началото на едно успешно и ползотворно сътрудничество между академиите и университетите по изкуства от Югоизточна Европа.
Форумът се провежда под патронажа на кмета на София и съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Държавния културен институт към Министерството на външните работи.
Изказване на г-жа Людмила Димитрова