NEWS

Изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ беше открита в Университет по библиотекознание и информационни технологии

23/11/22

По инициатива и покана на Института за анализи и оценки на информационната среда в туризма, Катедра „Култура, историческо наследство и туризъм” към Университет по библиотекознание и информационни технологии  и Българския туристически съюз,  Държавният културен институт към Министъра на външните работи гостува с постерна изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“, която се откри днес.


Събитието бе уважено от зам.-министър на туризма доц. Мариела  Модева, която поднесе специален поздравителен адрес от министъра на туризма Илиян Димитров, а проф.Стоян Денчев и проф.Румен Драганов, като домакини подчертаха за важността на студентите от подобни инициативи и изложби да научават повече благодариха за партньорството на  Снежана Йовева, директор на ДКИ и на професорите от Център за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев" -партньори.
Изложбата ще бъде достъпна за посетители в  Музея на туризма  (УниБИТ 2, бул. „Шипченски проход“ 69А, 1574 ж.к. Христо Смирненски, София) до края на 2022 година.


 "След успеха на изложбата в градовете Рим, Венеция, Скопие, Белград, Мидранд, Берат и Тирана, Минск, Женева, университета Ка Фоскари, библиотека „Амброзиана“ в Милано и Папския Григориански университет, тя днес е тук, където се изучава култура и мениджмънт в туризма и съм убедена,че ще ви провокира да посетите редица манастири и църкви, за да съпреживеете разказите за чудесата от иконите. С УНИБИТ това е третата изложба от нашата програма,която гостува на студентската и академична аудитория и вярвам,че това е пътят чрез подобни проекти и срещи на публики." - Каза Снежана Йовева.