NEWS

Държавният културен институт се включи в инициативата Европейски ден на езиците

26/09/19
Обявен през 2001 година от Съвета на Европа, европейският ден на езиците все повече се обогатява и разширява с участници, които популяризират необходимостта от знание на други езици, в контекста на езиковото и културно многообразие в Европа.
Държавният културен институт се включи в инициативата със специално подготвено събитие в галерия „Мисията“ – по покана на директора на института г-жа Снежана Йовева гостуваха ученици и преподаватели от Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“. Те се запознаха по-подробно с дейността на Института в областта на литературата, превода и езиковото многообразие, разгледаха и една от изложбите „Св. Климент Охридски – ученик и учител“ експонирана специално по повод Европейския ден на езиците в галерията.
Събитието включваше още и прожекция на филма на журналиста Бойко Василев „Ходене по чудеса“, посветен на св. Климент Охридски, представяне на изданията на ДКИ – „Посланията на кирилицата“, „Светлината на буквите“, „Кирилицата“ и интересна среща дискусия с екипа на ДКИ относно културната дипломация като инструмент за публични политики и професионално развитие.