NEWS

Дни на българското кино в гр. Кордова

01/07/19

На 1 юли 2019 г. започва месец на класическото българско кино в гр. Кордова. Прожекциите, които ще се състоят във Филмотеката на Андалусия, ще бъдат открити с филма „Козият рог” на режисьора Методи Андонов и ще завършат с филма „Една жена на 33" на режисьора Христо Христов. Освен тях ще бъдат прожектирани също емблематичните български филми „Осъдени души" с режисьор Въло Радев, „Всичко е любов" с режисьор Борислав Шаралиев и „Басейнът" с режисьор Бинка Желязкова, като всяка от лентите ще бъде прожектирана по два пъти.
Наред с този български акцент, програмата за м. юли предвижда също класически и съвременни филми от Испания, Италия, Франция, САЩ, Аржентина и Тунис.
Макар и първо по рода си в гр. Кордова, събитието продължава традицията на представяне на българското кино в различни градове на Испания през последните години. То е съвместна инициатива на Посолството на България в Мадрид и на Филмотеката на област Андалусия и е организирано с активното съдействие и подкрепата на Националния филмов център на България и на Държавния културен институт към Министерството на външните работи.