NEWS

Представяне на албума „Цветовете на православието: България“ в посолството на Р. България във Варшава

22/02/18
   На 16 февруари 2018 г., в посолството на Р. България във Варшава се състоя официалното представяне на албума „Цветовете на православието: България“ – луксозно издание на варшавската православна митрополия, посветено на историята, културното наследство и настоящето на православното християнство в България. Почетен гост на събитието бе варшавският митрополит Сава, глава на православната църква в Полша. Сред гостите бяха посланиците на Хърватия, Молдова, Кипър, Словения, Чехия и дипломати от посолствата на Русия, Украйна, Беларус, и Армения.

    Албумът бе представен от неговите автори и от почетния консул на България в Бялисток В. Карчевски, оказал важно съдействие при подготовката на изданието.

    В обръщението си посланик Емил Ялнъзов благодари на авторите и спонсорите на албума и го определи като уникален принос към духовните и културни връзки между България и Полша.

    Митрополит Сава поздрави присъстващите и отслужи водосвет в залите на българското посолство. Отправи пожелания за успех на българското европредседатество.