NEWS

OТВОРЕНА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ СЕМИНАР

29/10/15

На 10-11 декември 2015 г. в Брюксел ще се проведе семинар за журналисти на тема „Дигитална връзка Азия-Европа”. Събитието е инициатива на Фондация Азия-Европа (АСЕФ) и предоставя възможност на 20 журналисти от двата континента да споделят професионален опит.

Двудневният семинар ще се фокусира върху връзката Азия и Европа, медийната отговорност при осъществяването на взаимоотношенията между обществата и споделянето на информация.

Семинарът е част от програмата за подготвяната за следващата година 8-а Кръгла маса на главните редактори по време на срещата на върха на ASEM (Форум на страните от Азия и Европа) и ще стане част от изготвянето на оценка за въздействието на информационния поток. Като основни цели на семинара в Брюксел през декември са посочени обменът на идеи между медийни организации от Азия и Европа и създаване на по-стабилни отношения между журналистите от страните-участници в процеса ASEM.

Част от предвидените теми в семинара са: дигитална връзка между Азия и Европа; медийна връзка между Азия и Европа; междурегионална връзката хора-институции; взаимовръзки и бизнес активност; споделянето на знания и идеи; кибер сигурност и др.

Поканата за участие е отправена към журналисти в сферата на международните отношения, без значение от вида на медията, в която работят (традиционна, онлайн или на свободна практика).

АСЕФ ще извърши подбор на кандидатурите и ще поеме разходите за настаняването и транспорт на избраните участници.

Подробности за кандидатстване - тук

Форма за участие - тук

Крайната дата за кандидатстване е 11 ноември 2015 г.