NEWS

Седмица на българското кино в Санкт Петербург

03/06/15

В края на месец юни предстои първото издание на седмицата на българското кино в Санкт Петербург. Събитието е съвместен проект на Генералното консулство на България в северната културна столица на Русия и кино-клуба „Синемафия” (http://www.cinemafia.ru/).

Предварително планираната програма, под мотото: „Сто години българско кино – Най-доброто от последните 10 години”, ще представи 7 съвременни български филма – шест игрални и един документален. Това са - „Разследване” (режисьор и сценарист Иглика Трифонова), „Раци” (режисьор и сценарист - Иван Черкелов), „Кецове”( режисьори - Иван Владимиров и Валери Йорданов), „Стъпки в пясъка” (режисьор и сценарист - Ивайло Христов), „LOVE.NET” (режисьор - Илиян Джевелеков), „Козелът” (режисьор Георги Дюлгеров), „Молитвата на Борис Христов” (проект на Магдалена Манолова).

Филмите са предоставени с любезното съдействие на продуцентите, Държавния културен институт и Националния филмов център.

Досега киноклуб „Синемафия” е представил в Санкт Петербург седмици на швейцарското и естонското кино, а българската седмица ще съвпадне и с представянето на най-ново българско кино на Московския международен кино фестивал.

На снимката кадър от филма "LOVE.NET"