NEWS

THE BULGARIAN EMBASSY IN BEOGRAD OPENS NEW OFFICES

23/12/14
Available only in Bulgarian.

На 16 декември 2014 г. вицепремиерът Румяна Бъчварова, министърът на икономиката Божидар Лукарски и посланик Ангел Димитров официално откриха възобновената сграда на българското дипломатическо представителство на улица „Светогорска“ № 36 в Белград, където занапред ще се помещават Търговско-икономическата служба и Културният отдел към Посолството.

Събитието бе отбелязано с изложба на архивни документи, посветена на навършилия се през тази година 135-годишен юбилей от установяване на дипломатическите отношения между България и Сърбия.

Посланик А. Димитров отбеляза, че двете страни желаят да развиват връзките си във всички сфери. Той призова да не се забравя, че икономиката и културата са двата стълба, върху които се гради съвременното общуване.

На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Р Сърбия Расим Ляич, държавният секретар на Министерството на икономиката на Р Сърбия д-р Милош Петрович, генералният секретар на М4инистерството на външните работи на Р Сърбия Велко Одалович, депутати, видни представители на българското национално малцинство и бизнесмени.