NEWS

'The Rules of Single Life' - Presented in Beijing

11/12/14
Available only in Bulgarian.

По повод на председателството на Италия на Европейския съвет през настоящата година Италианският културен институт организира от 12 до 18 декември европейски филмови презентации в Пекин, посветени на темата на миграцията в историята и съвременния ден на Европа.

Със съдействието на Държавния културен институт посолството на Р България в Пекин представя в програмата филма "Правилата на ергенския живот". Филмът е романтичен документален филм или романтична комедия, създадена по истинска история. Режисьор и сценарист е Тонислав Христов, който от 15 години живее във Финландия. В "Правилата на ергенския живот" играе своя образ - наскоро разведен мъж. Заедно с тримата си най-добри приятели българи и македонец наемат каравана и тръгват на север от Хелзинки.
По пътя четиримата си обещават да намерят идеалната връзка или да се откажат завинаги от идеята. В плана им са включени уроци по танци и бадмингтон, фитнес и спийд дейтинг (срещи с различни кандидати за по няколко минути). Резултатът от всички тези усилия е любов, тъга, малко тъга и няколко забавни моменти.
"Правилата на ергенския живот" е българо-финландска копродукция с продуценти Каарле Ахо ("Мейкинг мувис") и Мартичка Божилова ("Агитпроп") заедно с Българската национална телевизия и подкрепата на "Национален филмов център". Композитор на лентата е Петър Дундаков.