NEWS

Bulgarian Culture Days in St. Petersburg, Florida

06/11/14
Available only in Bulgarian.
В Деня на народните будители посланикът на България в САЩ, г-жа Елена Поптодорова откри Дни на българската култура в Сейнт Питърсбърг, Флорида. Събитието се провежда паралелно с 40-то издание на Международния фолклорен фестивал в Сейнт Питърсбърг – SPIFF, където България е представена с национален щанд и фолклорна програма.
Международно отличения, включително в САЩ, филм „Чужденецът” на режисьора Ники Илиев е избран за откриване на програмата на Дните на българската култура, с прожекцията в „Екърд Колидж”.
В продължение на един месец в „Сейнт Питърсбърг колидж“ ще бъдат показани изложбите на Държавния културен институт „Българските паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ , „Светлината на буквите“ – посветена на 1150-годишнинитата от Великоморавската мисия на Св.Св. Кирил и Методий и „Традиции“ – фотографии, показващи традиционни български обичаи.
 
Празникът е организиран по инициатива на читалище „Родина“ в Сейнт Питърсбърг, с подкрепата на посолството на България във Вашингтон и със съдействието на Държавния културен институт към министъра на външните работи.