NEWS

A Concert in Memoriam of the Great Bulgarian Opera Singer Nelly Bozhkova was Organized in Vienna

28/10/14
Available only in Bulgarian.

Концерт в памет на забележителната българска оперна певица и Камерзенгерин на Виенската Щаатсопера, Нели Божкова /1947 – 2004/ се състоя на 25 октомври 2014 г. в Дома на музиката във Виена.

Концертът, осъществен по инициатива на колеги и приятели на Нели Божкова, представи на виенската публиката незабравими арии на оперната прима, поднесени от някои от забележителните съвременни оперни изпълнители на България - като Красимира Стоянова, Надя Кръстева, Симина Иван, Валентин Енчев, и пианистките Елена Герчева и Мария Принц.

Съчетавайки музика и слово, в програмата на събитието са включени откъси от интервюта с Нели Божкова, множество възторжени отзиви за ролите ѝ на сцените на прочути оперни театри по света - и представени от актьорите Щефан Флеминг и Деси Урумова.

Концертът е реализиран под патронажа на посланика на Р България във Виена – Елена Шекерлетова, а почетни гости на събитието са бившият интендант на Виенската опера - Йоан Холендер и Детелина Николова – кмет на Добрич - родния град на оперната певица.