NEWS

Bulgaria in Photographs - at the Automn Frankofon Festival in Paris

13/10/14

Available only in Bulgarian.

Първо издание на Есенния празник на Франкофонията се състоя на 8 октомври тази година в Международния университетски център в Париж. Събитието е организирано от новоучредената група на франкофонските посланици във френската столица, към която принадлежи и посланика на Р България.
Изложбата „Българските градове – древност, която живее“, разположена в Дома на Канада, представи България в рамките на проявата. Експозицията е съставена от фотографии на емблематични архитектурни пейзажи от България, а за откриването й визуалната среда на проекта е обогатена и с музикалното оформление от изпълнението на гайдаря Венцислав Андонов. Посланик Ангел Чолаков лично приветства гостите на събитието, сред които редица франкофонски посланици, представители на посолства, неправителствени организации, асоциации, студенти.
 
Фото-експозицията „Българските градове – древност, която живее“ е предоставена за представянето й на Есенния празник на Франкофонията от Държавния културен институт при министъра на външните работи. Изложбата проследява многопластовото културно наследство, характерно за българските градове, където минало и съвремие съжителстват в архитектурната симбиоза на града. Състои се от 15 фотографски изображения из 10 български града, сред които: Варна, Каварна, Видин, Пловдив, Русе, София, Велико Търново, Самоков, Елена, Благоевград.