NEWS

The Bulgarian Film "I Am You" Opened the Days of European Cinema in Tokyo

03/06/14

Available only in Bulgarian.

От 30 май до 22 юни т.г. в Националния филмов център - Токио се провеждат Дните на европейското кино в Япония. 12-тото издание на кинопанорамата се организира от Делегацията на ЕС в Токио със съдействието на посолствата на европейските страни в Япония.
За първи път откакто България участва във филмовата проява, български филм е показан на официалното откриване на кинопанорамата. В Токио е представен филмът „Аз съм ти” (2012) на режисьора Петър Попзлатев. На церемонията по откриването специални гости са както режисьорът на филма, така и актрисата Ирмена Чичикова. В програмата на Дните на европейското кино е включена и среща-дискусия, посветена на европейското кино. На срещата режисьорът и актрисата са дискутирали филма „Аз съм ти”, представили са днешната картина на българското кино.
 
Филмът е показан със съдействието на Културния институт към Министъра на външните работи, а участието на режисьора и актрисата в церемонията по откриването на Дните на европейското кино е подпомогнато от Национален фонд „Култура“. Посолството на България в Токио осигури превода на субтитрите на японски език.