NEWS

The Exhibition "The Light of the Letters" Presented in Lebanon

25/03/14
Available only in Bulgarian.

На 4 март 2014г. Американският университет за наука и технологии в Бейрут (AUST) съвместно с посолството на Република България в Ливан проведе Ден на българската култура в рамките на традиционния ден на международно културно сътрудничество, представящ различни страни и култури.

България бе представена с изложбата „Светлината на буквите”, предоставена от Държавния културен институт към МВнР. Събитието бе открито с  националните химни на България и Ливан и с приветствени слова на президента на AUST, г-жа Хиам Сакр и временно управляващия Посолството на България в Бейрут Пламен Цолов. Двамата изтъкнаха добрите връзки на сътрудничество между университета и българската дипломатическа мисия, както и готовността на AUST да съдейства за създаване на Български културен център на територията на университета.

В рамките на Дните на Франкофонията в Ливан изложбата „Светлината на буквите” беше експонирана също в Двореца на ЮНЕСКО в Бейрут (на 18 март), а на 19 март за широката публика беше прожектиран българският игрален филм „Чужденецът”.