НОВИНИ

Програма DOCU Rough Cut Boutique на Балкански Документален Център

31/07/13

От 19. до 23. август за трета поредна година по време на престижния филмов фестивал в Сараево ще се проведе специализирания уъркшоп DOCU Rough Cut Boutique, който е насочен към документалисти от Балканите с проекти във финална фаза на развитие. Това уникално за региона събитие е резултат от сътрудничеството на Балкански Документален Център (БДЦ) и фестивала в Сараево. С изключителната селекция от пет документални проекта, които са вече в етап на груб монтаж, DOCU Rough Cut Boutique има за цел да създаде едно уникално творческо пространство, като предлага на участниците екпертна консултация и съвети от световни утвърдени специалисти, висококачествено обучение, и не на последно място, достъп до професионалисти от европейската филмова индустрия, които могат да имат решаващо влияние за успешното приключване и дистрибуция на документалните проекти. Участниците в DOCU Rough Cut Boutique биват селектирани от утвърдените екперти Мартичка Божилова, продуцент и директор на БДЦ, и Рада Шешич, селекционер и ръководител на документалната програма на фестивала в Сараево.

Щастливи сме да съобщим, че за поредна година DOCU Rough Cut Boutique се осъществява с подкрепата на Държавен културен институт към МВнР.

http://bdcwebsite.com/

На снимката: Концентрираната работна атмосфера на специализирания уъркшоп DOCU Rough Cut Boutique. Филмовият експерт Лучано Барисоне коментира документалните проекти на участниците