НОВИНИ

“Отражения от една изгубена мечта” изложба на Фернандо Eрвас

23/05/13
“Отражения от една изгубена мечта” - Закриване на изложбата на испанския художник Фернандо Eрвас, 30 май, галерия „Мисията”
Мултидисциплинарната изложба „Отражения от една изгубена мечта” на испанския художник Фернандо Eрвас ще се закрие на 30 май от 18.00 часа в галерия „Мисията” на Държавния културен институт при Министерството на външните работи.
Работите на Фернандо отразяват самотата на индивида, изолацията, едновременно с това – инстинкта за оцеляване. Изложбата съдържа инсталации и картини – произведения с богата образност и характер, вдъхновени от темперамента и реалностите на Испания и България, поднесени като стилна поетична метафора.
Един извисен творчески експеримент, който изследва границите между различните артистични езици и тяхното сложно взаимодействие, отбелязва Д. Франциско Хосе Перез за проекта „Отражения от една изгубена мечта”. Такова предложение е изпълнено с нюанси, които провокират вълнение и размисъл.
В една своеобразна антропология на забвението, чрез стилистичната си изтънченост, работите на Eрвас предават въздействащ символен заряд като поднасят енигматичната сила на изчистени метафори.
Изложбата и нейната реализация в София са организирани от Antígona Producciones със сътрудничеството на Испанското посолство в България и Държавния културен институт при Министъра на външните работи. През април тя беше представена в Община Пинто, Испания, а сега в нов вид, подготвена специално за българската публика е представена в галерия „Мисията”.
„Отражения от една изгубена мечта” е втората изложба на Фернандо Ервас в България. Авторът живее и работи в Толедо и Пловдив.