НОВИНИ

Нощ на музеите и галериите в МВнР

21/05/12
Тази година традиционното участие на Държавния културен институт в международната инициатива „Нощ на музеите и галериите”  включи две интересни събития – изложба на Хубен Черкелов  и проект на българо-британския тандем – Теди Лихо- Питър Смит.  
За първи път от началото на партньорството на Държавния културен институт в програмата на Нощта на музеите и галериите посетителите имаха възможност да навлязат във вътрешното пространство на Министерството, където на първия етаж на официалното фоайе  беше подредена изложбата на талантливия български художник Хубен Черкелов. Подготвената от автора специална селекция от творби, някои от които участваха на Венецианското биенале – 2011 г., ще „гостува” в строго официалното пространство на т.нар. „черен мрамор”, през който традиционно преминават официалните дипломатически делегации и гости на министъра на външните работи.
Достойно и пълноценно присъстваща в откритите публични пространства на Министерството, галерия „Мисията”на Държавния културен институт  представиха проекта на британския професор по гравюра в дърво Питър С Смит, заедно с българския му колега Теди Лихо, преподавател в НХА.