НОВИНИ

Йордан Камджалов бе гост-диригент в Националната опера на Португалия

20/02/12
На 18 февруари 2012г. в Националната опера “Сао Карлош” в Лисабон бе изнесен концерт на Португалския симфоничен оркестър, със специален гост българският диригент Йордан Камджалов. Събитието бе в рамките на “Цикъл от концерти по произведения на Уилям Уолтън”. В програмата бяха включени изпълнения на „Концерт за цигулка и оркестър” на Уолтън и произведения на Рихард Вагнер и Антонин Дворжак. Сред изпълнителите от Португалския симфоничен оркестър са и 15 български музиканти, някои от които са част от състава му повече от двадесет години. Посолството на Република България в португалската столица съдейства на организаторите на концерта за популяризирането на събитието сред българската общност.

 

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Международна изложба „Интеркултурен диалог“: съвременна малка графика

Международна изложба „Интеркултурен диалог“: съвременна малка графика

27 юни – 15 август Откриване: 27 юни, 18.00ч. Галерия „Мисията“ Организатори: Минипринт Казанлък и Галерия „Мисията“ към Държавния културен институт към Министъра на външните работи Международната изложба “Интеркултурен диалог", която ще бъде представена в галерия „Мисията“, е селекция от графики, част от традиционната Международна Изложба Съвременна Малка Графика, Казанлък. Тази колекция съдържа творби на 132 художници от 42 страни от 5...

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute @ mfa.bg

Последвайте ни