НОВИНИ

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА В ПОДКРЕПА НА ФОНДАЦИЯ И АЗ МОГА

06/12/11

Държавният културен институт, Фондация И АЗ МОГА и Евро-Ток България организираха Благотворителна изложба на детски рисунки, която се състоя на 5 декември 2011 г. от 19.00 ч.

С искрена загриженост за децата на България и болка за тези от тях, които се нуждаят от специални грижи, за да могат да се радват на красиво и интересно детство, Държавният културен институт превърна галерия „Мисията” в място за споделяне на благородната кауза – набиране на средства за създаване на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.

Фондация И АЗ МОГА е дългогодишен партньор на Държавния културен институт, който подкрепя нейната всеотдайна работа за спечелване на публичния интерес към проблемите на децата в нужда и тяхното интегриране.  Винаги е откликвал на нейните инициативи, медийни и културни събития.  Актуална цел на И АЗ МОГА е създаването на Центрове за деца с аутизъм в Пловдив, Стара Загора и Бургас. След многобройни инициативи в цялата страна, обществеността в Пловдив, Стара Загора и Бургас (в лицето на общини, кметове, областни управители и други социално-ангажирани личности), с готовност предоставя пространства в тези градове за създаването на такива специализирани Центрове. В момента организацията работи над реновирането на пространството в гр. Пловдив.

Специални гости на събитието бяха членове на експертното жури на Lord of the Chefs - шеф-готвач Ради Стамболов, шеф-готвач Борис Петров и шеф-готвач Ивайло Петков, също така и президентът на Евро-Ток България - шеф-готвач Жоро Иванов.
Шоколадът на Chef Петров с грижа за здравето също беше продаван в подкрепа на каузата.

 

Ключови думи изложби 2011