НОВИНИ

В Одрин бе открита изложбата “Европа за България”

23/05/08

На 21 май 2008 г. в ректората на Тракийския университет в Одрин беше открита изложбата на Държавния културен институт „Европа за България”. Събитието е част от инициативите на Генералното консулство по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май и преминава под патронажа и любезното домакинство на ректора на Тракийския Университет в Одрин проф.д-р Енвер Дуран.

В словото си генералният консул Ангел Ангелов подчерта хилядолетната история и традиции на българската държава и приноса й за европейската и световната култура. Той изрази специална благодарност към ръководството на Тракийския университет за ползотворното сътрудничество и  диалог при реализацията на съвместни проекти.

Организатори на изложбата са генералното консулство в Одрин и Държавният културен институт към МВнР.На откриването присъстваха представители на академичните среди, местната интелигенция, дипломати и българската общност.

Експозицията от стари географски карти на прочути европейски катрографи и пътешественици от колекцията на д-р Симеон Симов предизвика голям интерес сред присъстващите гости и журналисти.