НОВИНИ

Скулптурният парк на МВнР посреща гости в „Нощта на музеите”

19/05/08

Държавният културен институт бе домакин на представянето на Скулптурния парк на министерството в рамките на "Нощта на музеите "в София. Като съмишленици в презентацията участва музикална група от Националното музикално училище „Л.Пипков” и ученици от Националното училище по изящни изкуства „Ил.Петров”. Формацията за етно-джаз „Силвър бойс” представи свои композиции, а младите скулптури имаха за задача да развеждат гостите сред разположените в парка експонати.
"Нощта на музеите" се провежда в София за трета поредна година. Интересът на публиката бе значителен. Тази година участваха почти всички големи музеи на София. Събитието набира от няколоко години голяма скорост в цяла Европа. То стартира през 2005 г. по инициатива на Министерството на културата и комуникациите на Франция и за четири години добива значителна популярност. През миналата година във Франция са отворили врати 956 музея и още 960 музея в другите 41 европейски страни са се присъединили към инициативата.

В сайта http://nuitdesmusees.culture.fr/  е публикувана информация за участниците в тази Нощ на музеите от цяла Европа и техните програми.