НОВИНИ

20 години от създаването на „Алианс Франсез” в България, откриване на Почетно консулство на Република Франция и VІІІ - то издание на Фестивала „Златен ключ” в гр. Пловдив

27/06/11

 

Под патронажа на министъра на външните работи Николай Младенов и посланика на  Франция в България Филип Отие, на 23 юни в Пловдив, бе тъжествено отбелязана 20-та годишнина от създаването на "Алианс Франсез" в България.  Официално бе обявено и откриването на почетно консулство на Франция в Пловдив. Даден бе и старт на VІІІ-то издание на Фестивала "Златен ключ", който за пореден път събра млади таланти и изпълнители на френски шансони от цял свят. 

Официален гост на откриването бе посланик Василий Такев, директор на Дирекция „Европейски страни” в МВнР, който приветства гостите и участниците и прочете поздравителен адрес от името на министъра на външните работи на Република България.

Събитието приключи с официална церемония по встъпването в длъжност на Почетния консул на Република Франция в България - г-жа Теофана Брадинска, Директор на „Алианс Франсез” в гр. Пловдив.