НОВИНИ

Европейски курс за куратори на съвременно изкуство

11/04/08

Италианската провиция Милано и фондация Антонид Рати са организаторите на ппровеждащия се за втори път през тази година Европейски курс за куратори на съвременното изкуство. Като съорганизатори са привлечени множество европейски дипломатически представителства и културни институти - в това число и Генералното консулство на Република България в Милано. В курса като лектор взема участие и българският художник Недко Солаков. През тази година курсът ще отдели специално внимание на ролята на културните институции в реализирането на интеркулутрен диалог, ще се разглеждат темите на функционирането на изкуствата в съвременната градска среда и културен пейзаж, взаимодействието между сродни институции по света и постигането на глобален ефект от артистичните проекти.
За участие в двуседмичния семинар, който се провежда на английски език, са поканени граждани на ЕС, навършили 18 години. Не са необходими удостоверения за завършено образование.
Кандидатите трябва да представят
подробно CV с контактна информация, описание на артистичните проекти и изследвания, копия на избрани и публикувани кураторски текстове или разработки, мотивационно писмо.
Кандидатурите се изпращат до 16 юни 2008 г.на адрес:
European Course for Contemporary Art
Curators (CECAC), Ufficio Arti Visive – Settore Beni Culturali
Arti Visive e Musei - Provincia di Milano, Via Vittorio
Veneto 2, 20124 Milan, Italy.
Настаняването и таксите за участие са за сметка на организаторите.

www.fondazioneratti.org
www.provincia.milano.it/cultura

Fondazione Antonio Ratti + 39 031 233111
Provincia di Milano +39 02 77406341