НОВИНИ

Откриването на Канцеларията на българската общност в гр.Сурдулица, Република Сърбия

11/04/08

Държавният културен институт, Фондация „Тангра ТанНакРа” и Издателство „Жанет – 45” са първите дарители на българска литература за дейността на Канцеларията на българската общност в гр.Сурдулица, Република Сърбия.
Държавният културен институт предостави първите четиридесет тома литература, луксозни годишни календари, каталози на експозицията „Кирилицата” и дискове с българска музика за Канцеларията на българската общност. в гр.Сурдулица, Република Сръбска, която се открива на 11-ти април 2008г.
Приказната адаптация на българската история в „Историята като приказка” на Ангел Каралийчев, „Атлас”от поредицата „Българите” и Вечният календар на българите, който представя страната ни в старите карти-календари, са част от изданията на Фондация „Тангра ТанНакРа”, дарени за подпомагане дейността на българската общност. Издателство „Жанет - 45” ще зарадва най-малките ни сънародници с вълнуващите истории на едни от най-популярните български автори на съвременна детска литература - Виктор Самуилов, Панчо Панчев (Дядо Пънч) и Станка Пенчева.