НОВИНИ

VІ-то то издание на конкурс за малка пластика„...И КАМЪКЪТ ГОВОРИ” гостува на галерия "Мисията"

18/04/11

Държавният културен институт бе домакин на VІ-то то издание на конкурс за малка пластика „...И КАМЪКЪТ ГОВОРИ” . Благодарение на изключителната финансова подкрепа на фирма "Огняново К" АД  студентите от секция "Метал" към Националната Художествена Академия имат възможност за творческа изява. 

Изпълнителният директор на фирмата връчи лично наградите на победителите.

В конкурса взеха участие студенти от специалност „Метал” към Националната художествена академия с ръководител проф.Богомил Николов. Тази специалност има дългогодишна история и подготвя художници в областта на монументалното изкуство, художествената пластика, медалната скулптура и бижутерия. Студенти от специалността участват в конкурси по цял свят и имат отличия, завоювани достойно.

В своето приветствие директорът на Културния институт подчерта, че галерия "Мисията" за пореден път е домакин на студентски изложби и проекти на млади таланти от НХА. Г-жа Димитрова изрази готовност Културният институт да съдейства тези творби да се представят в български мисии в чужбина.  

Изложбата ще може да бъде видяна до 3 май в галерия „Мисията”, ул. Алфред Нобел, № 2 (вход от ул. Ал. Жендов). За повече информация: тел 02 807 6430 или [email protected]

Ключови думи метал, изложби 2011, пластика